Снимка: iStock

Както се казва в старата поговорка: „Ти сам ковеш съдбата си“. Тази година обаче късметът, който създавате, ще зависи и от това как Юпитер в Близнаци 2024 ще повлияе на вашия зодиакален знак. Ако Юпитер в Близнаци ви научи на нещо, то ще бъде как да останете оптимисти чрез проба и грешка.

Този дългоочакван транзит започва на 25 май и продължава до 9 юни 2025 г. Този едногодишен транзит ще засегне предимно променливите знаци – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Въпреки че тези зодии ще бъдат подчертани, всеки ще научи нещо ценно от този опит. Освен това тези, които са родени с Юпитер в Близнаци, също ще преминат през своето „завръщане на Юпитер“.

В астрологията Юпитер е известен като „Великият благодетел“, тъй като има репутацията на властелин и оптимист. Астрологията разпознава Юпитер като планетата на растежа, изобилието и експанзията. От всички планети, този газов гигант има докосването на Мидас – всичко, което Юпитер докосне, се превръща в злато.

Въпреки това, Юпитер също е учител и наставник, което означава, че има своя собствена мъдрост и уроци, които да разсее, точно както Сатурн (другата планета учител). Урокът на Юпитер често е свързан с алчност, лакомия и излишък. Благодарение на ученията на Юпитер можете да разберете кога твърде хубаво не е на хубаво.

Независимо от вашия зодиакален знак, можете да извлечете ползите или да се сблъскате с последствията от навлизането на Юпитер в Близнаци.

Ето какво можете да очаквате от този транзит, според вашия слънчев, лунен или изгряващ знак:

Овен

Не е нужно да отивате далеч, за да имате приключение, Овен. След като Юпитер навлезе в Близнаци, той ще се настани във вашия трети дом на общуване и обучение. Първоначално може да се чудите как непосредственото ви обкръжение може да стане по-добро. Юпитер в Близнаци ще ви насърчи да погледнете на света с любопитни, детски очи. Да имате различна гледна точка към вашата среда може да отвори толкова много нови врати за вас. Може да станете по-ангажирани с вашата общност или дори да се заемете да научите нещо ново за забавление. Стига да имате оптимистична перспектива, можете да откриете толкова много нови неща точно сега.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase