Снимка: Istock

 Каквото и да си говорим, взаимоотношенията са нещо сложно. Може би и оттук идват редица недоразумения – впускайки се във връзка, ние си представяме, че всичко ще е идеално, ще живеем в мир и хармония, без да полагаме никакви усилия. Но всъщност, здравословните отношения се крепят на основите на доверието и уважението.

Какво става обаче, ако единият партньор отстоява себе си и своите интереси повече от другия и се опитва да го контролира? Вижте дали човекът до вас е именно такъв, а ето и няколко от признаците за това:

Вашият партньор изопачава чувствата ви

Някои партньори ще се опитат да изопачат истината или пък емоциите ви, така че да поставите под въпрос собствената си реалност. Например ако вашият партньор направи нещо, което ви нарани и вие реагирате по определен начин, той може да настоява, че вие не разбирате ситуацията или сте твърде чувствителни. Това със сигурност ще подложи на съмнение собствените ви чувства, като в резултат на това, вие ще се чувствате объркани.

Кара ви да се срамувате, че прекарвате време със семейството и приятелите си

Понякога това може да изглежда така, сякаш партньорът ви просто ви обича и иска да прекарва много време с вас. Но ако той не е съгласен за срещите ви с хората, които обичате, това може да е знак за контролиращо поведение. Да искате време, което да прекарвате както ви харесва, не трябва да ви кара да се чувствате виновни или пък егоисти. Да бъдете себе си всъщност е най-доброто нещо за една връзка, дори ако това означава, че имате нужда от повече лично пространство.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase