Снимка: iStock

Всички знаем, че практикуването на редовен спорт е важно за поддържането на тялото, особено с напредването на възрастта. Не всички упражнения обаче са еднакво полезни и ефикасни. Важно е да наблегнете на определени видове упражнения и да избягвате други, ако целта ви е да запазите своя тонус и да увеличите продължителността на своята гъвкавост - две неща, които реално ще ви направят по-дълголетни и независими, дори в по-късните ви години. В тази статия ще обсъдим 5-те най-лоши навици по време на тренировка, които не само няма да съхранят тялото ви, но и могат да му навредят, особено след като навлезете в 50-те.

Разбира се, най-важното е да останете активни възможно най-дълго през целия си живот и никога да не спирате да тренирате под една или друга форма. А ето и кои грешки все пак е добре да избягвате докато спортувате, за да се възползватве максимално от ползите на движението като цяло:

1.  Избягвате упражненията с тежести

Ако сте изпитвали страх или ненавист към залата с тежести във фитнеса в миналото, то време е да започнете да влизате по-често в нея, а не да стоите само в кардио зоната. Вдигането на тежести е много важна част от всяка фитнес програма, предназначена да забави или обърне процеса на стареене.

Трябва да вдигате тежести, които са предизвикателство за малък брой повторения. Трябва да ги чувствате тежки спрямо текущата ви сила. Препоръчваме на всички хора над 50-те да изпълняват серии от шест до 12 повторения, като използват тежест, която наистина леко ги затруднва. Хубаво е да правят по няколко серии.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase