Снимка: Istock

Приятелството е най-хубавото нещо, което може да ви се случи. Приятелите са тези, с които се смеем, с които споделяме интересите, хобитата си, ежедневието си и всичко в него. Но понякога не всяко приятелство устоява на времето и ситуациите, в които приятелите попадат. В някои случаи с приятелството е свършено и когато този момент започне да настъпва, има някои признаци, които издават това.

Кои са знаците, че с приятелството е свършено? Ето 10 от тях.

1. Чувствате се напрегнати в присъствието на приятел.

Ако усетите, че в присъствието на ваш приятел се чувствате напрегнати и стресирани, това е знак, че с приятелството ви е свършено. Едно приятелство не бива да напряга, а напротив – да отпуска, да разтоварва, да ви кара да чувствате разбиране и подкрепа.

2. Приятел е предал доверието ви.

Приятелите трябва да си имат доверие. Когато то бъде предадено в дадена ситуация, това се счита за червен флаг, че с приятелството ви може да е свършено. В зависимост от ситуацията можете да прецените дали да дадете втори шанс. Проследете поведението на приятеля си занапред.

3. Само вие полагате усилия.

Във всички връзки трябва да се полагат усилия, включително в приятелството. Ако сте започнали да усещате, че само вие полагате усилия да запазите приятелството и добрите си отношения, а приятелят или приятелката ви само се възползват от вас, това е знак за приключило приятелство.

Източник: 10 знака, че с приятелството ви е свършено 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase