Снимка: Istock

Сексуалният живот зависи от много фактори. Той може да страда не само заради липса на любов и страст. Ако сте във връзка, но интимният ви живот не е редовен и имате проблеми в секса, някои причини в ежедневието ви може да се окажат пречка за пълноценен сексуален живот.

Кои са 5-те най-често срещани причини сексуалният ви живот да страда?

Липса на сън, раздразнителност

Недостатъчният сън и липсата на качествена почивка влияе зле на либидото. Ако не спите достатъчно и сънят ви е разкъсан, не е дълбок и се будите често, всичко това ви прави раздразнителни и без никаква енергия.

А сексуалното желание изисква енергия и добро настроение. Ако те липсват, вероятността да имате редовен и здравословен сексуален живот е малка.

Страдате от наднормено тегло

Наднорменото тегло може да повлияе негативно на сексуалния живот. То не само понижава самочувствието ви, но може да ви накара да сте по-трудно подвижни, да се задъхвате по-лесно, като в крайна сметка да ви накара да се откъснете от желанието за секс.

Работохолик сте

Ако сте прекалено заети и погълнати от работата си, това също може да накара сексуалния ви живот да страда. Работохолизмът причинява емоционално откъсване от партньора, а и също толкова осезаема раздразнителност, както при безсъние.

Освен това, ако сте постоянно погълнати от работата си, това може да предизвика емоционално отдалечаване у партньора ви и да причини неразбирателства във връзката.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase