Снимка: Istock

Много хора мислят, че са готови за връзка, само защото искат да имат партньор, да са обвързани, да обичат и да бъдат обичани. Това обаче съвсем не е достатъчно. Много често вътрешната готовност за връзка е нещото, което същински определя дали отношенията ви ще бъдат успешни.

Ако вие самите не сте готови за връзка в истинския смисъл на думата, връзките ви няма да се получават и ще се сблъсквате с провал след провал, като в омагьосан кръг.

Кои са признаците, че все още не сте готови за връзка и има върху какво да поработите първо със себе си?

Слагате розови очила в отношенията, вярвате, че хората са искрени и казват истината

Не сте готови за истинска и дълбока връзка, ако се доверявате така наивно на хората. Това ще ви нарани много по-лесно, отколкото смятате.

Дори човекът до вас да не направи нещо, с което да ви нарани, самото осъзнаване на реалните обстоятелства, характер и отношение, сваляйки розовите очила, ще ви донесе болка.

Опитайте се да гледате по-зряло на хората, живота и ситуациите в него. Недейте да смятате, че хората са искрени по правило и че говорят честно, споделят тайните си и не крият нищо.

Избягвате емоционалната интимност и близост, замествайки ги със секс

Ако поставяте секса на първо място, това подсказва за желание за бягство от същинско обвързване. Дълбоката емоционална интимност надхвърля физическото удоволствие. В този смисъл сексът не е достатъчен, за да се каже, че една двойка е интимна.

Интимността се установява повече в емоционален и психически аспект, отколкото само във физически. Тя е комбинация от двете.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase