Снимка: Istock

Ако има нещо, от което повечето жени се страхуват при започване на нова любовна връзка, то това е дали новият им партньор ще им изневери. Тези страхове са налице, особено ако в предишни връзки сме били мамени. Въпреки че има различни причини ние да изневерим на мъжа до себе си или обратното, според западни психолози и специалисти по връзките, някои мъже са по-склонни към изневяра.

Дали има ранни признаци, че един мъж би могъл да е такъв? Да, вижте в следващите редове.

1. Той е изневерявал на партньорка/ки в предишни връзки.

2. Неговият баща е изневерявал на майка му. Според западни учени и проучванията, които са провели в тази посока, по различни причини, синовете на бащи, които изневеряват, също са склонни да го правят. Голяма част от това е свързано със социално-икономически произход и роли в семейната връзка. Но някои учени смятат, че това е свързано с гените.

3. Той има проблеми с контрола на импулсите. Пример – опитва се да спазва график, но лесно се разсейва и прави нещо друго вместо това. Имате конфликт и забелязвате, че той бързо прави нещо, с което да ви го върне, ако се е почувствал наранен.

Кои са 5-те тайни на успешната връзка?

4. Той е депресиран и/или тревожен. Когато хората се намират в критични ситуации в живота си, независимо дали са депресирани или тревожни, те често се обръщат към пороците, за да се успокоят.

5. Има голямо его. Хората с нарцистични черти на личността смятат, че имат право на повече неща от другите, отбелязват западни психолози.

6. По-често не изпитва чувство за вина. Обикновено мъжете, които не изпитват угризения или вина, когато направят нещо нередно, са по-склонни да изневеряват на половинката си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase