Снимка: Istock
fallback

В началото на всяка година, месец, обикновено си обещаваме нещо. Да се храним здравословно, да пътуваме повече, да четем повече, да спортуваме, да спрем цигарите и т. н. Но дали не забравяме да си обещаем да не губим повече от ценното си време за някои неща, които само ни теглят назад? Вижте 6 неща, които е важно да контролирате, ако искате да бъдете по-щастливи, а най-добре „ги хвърлете в кошчето за боклук“.

Отрицателното мислене за текущата ви ситуация

Ако се намирате в преходен, труден период, много по-лесно е да се фокусирате върху трудностите, отрицателните емоции, да започнете да се самосъжалявате. Мислите само за провала, говорите само за него. Не забравяйте, че вашите мисли привличат събития. Не забравяйте и за вашите силни страни, успехи. Отрицателната настройка няма да ви помогне, а ще ви обърка.

Хората, които ви манипулират, пробутват ви техните разбирания за щастие и не вярват в мечтите ви

Вероятно в обкръжението си имате поне един такъв човек. Ако можете да се пренастроите така, че да не обръщате внимание на казаното, това е чудесно. В случай, че ви е трудно и усещате, че тази личност ви натоварва по някакъв начин, тогава намерете способ да я изолирате от живота си, да намалите контактите, ако няма да я изключите и да покажете, че знаете кои сте и на какъв път се намирате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

7897

преди 3 години

До АнонименПисах ти подробно с надеждата да разбереш, но в твоя случай положението е " а дано, ама надали ". Нямам излишно време за губене и освен това имам алергия към посредствеността.

9

БГ Кифла

преди 3 години

Липсата на пари ми пречи на щастието.

8

Истината е че

преди 3 години

До АнонименПак не си разбрал -при сравнение не възникват комплекси, самата нужда от сравняване с околните показва наличие на комплекси.И не, не е въпрос на нагласа,нагласата няма нищо общо.Като не ти понася мнение, различно от твоето, това е форум, проблемът е в твоя телевизорНямам повече време за губене с хора,чието ниво не кореспондира с това, което си струва отделеното времеТи си пиши тук, не ми пречиш.Но не очаквай да превърна монолога ти в диалогИмам по-важни неща в ежедневието си

fallback