Снимка: Istock

Лятото идва и предстоят много пътешествия и почивки, изпълнени с хубави моменти и много слънце. Ако планирате пътуване със самолет до по-далечна дестинация, със сигурност планирането на багажа ви е приоритет номер едно. Когато пътувате надалеч, е нормално да ви се иска да вземете всичко важно за вас в багажа си. Но именно това е моментът, в който може да прекалите и да сложите излишни неща в багажа си.

Кои са излишните неща, които не трябва да слагате в куфара си при пътуване?

Сешоар

През лятото сешоарът ви вероятно няма да ви трябва чак толкова много, колкото предполагате. Косата съхне лесно през лятото на топлия въздух. А ако пък все пак имате нужда от бързо изсушаване, в повечето стаи за настаняване има сешоар на разположение. Няма смисъл да отнемате от пространството в куфара с излишни предмети.

Обемни книги

Ако четенето на книга на плажа е любимото ви занимание, вероятно имате намерение да вземете със себе си четиво. Не взимайте обаче обемни книги с твърди корици, защото ще заемат много място в куфара ви. Вместо това се възползвайте от четиво на електронен носител. Заема значително по-малко място и е по-компактно и удобно, като същевременно няма да се откажете от любимото си хоби на плажа.

Неща, които може да не ви потрябват

Често имаме склонността да се презапасяваме с разни неща, които са просто „за всеки случай“. Прекалено много лекарства, вещи и пособия, дреболии, които ползвате в ежедневието си нямат място в куфара ви. Ако отивате на много диво място, тогава би било разбираемо да се запасите, но ако не е така, няма смисъл да товарите излишно багажа си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase