Снимка: pixabay

За щастлив и дълготраен брак първо е необходимо да прецените общите си цели и разбирания, нещата, които желаете от живота, преди да предприемете важната крачка напред. Любовта, за съжаление, не е достатъчна. Нужно е да обмислите сходствата и различията в характерите си и най-вече някои неща, за които можете да постигнете консенсус или пък не. 

Дали да имате деца или не
 
Може би най-важният от всички въпроси, свързани с брака, е наличието или отсъствието на деца в него. В някои случаи партньорите неглижират тези фундаментални различия. Ако единият иска деца, а другият не, искащият се надява другият да размисли в бъдеще и обратно. Не тръгвайте в тази посока, защото след време може да се окаже, че бракът ви се крепи на любов, разминала се с реалността някъде по пътя.
 
Бъдещите ви цели заедно 
 
Искате да пътувате заедно по света. Партньорът ви иска да се установи. Искате да постигнете върхове в кариерата. Партньорът ви иска деца и семеен уют. Искате да сте по-независима и самодостатъчна. Партньорът ви иска да прекарвате повече време заедно.
 
Примерите за разминавания в исканията за бъдещето са многобройни. Можем да продължим списъка с евентуални сценарии, но вместо това е важно да кажем, че ако представите на партньорите за бъдещето се разминават сериозно, бракът на практика е обречен още в зародиш.
 
Семейни проблеми 
 
В един идеален свят, в който вие се обичате и едновременно с това обичате семействата си, бихте живели в истинска приказка. Няма да имате проблеми с новите си роднини, няма да се налага да избирате между любов и собствената си кръв.
 
В живота обаче не се случва така. Малко са щастливците, които откриват нови семейства в лицето на роднините си по брачна линия, които да обичат истински.
Останалото четете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase