Снимка: outnow.ch

Често хората се женят заради обществения натиск, за да угодят на някого или защото така е „правилно“.
Има все повече хора, които така и не виждат смисъл в брачната институция, по една или друга причина. Защо? Защото бракът невинаги е крайна цел в живота им и никой не трябва да ги съди за това, че не искат да се оженят/омъжат.

А ето защо е напълно нормално да пропуснете тази стъпка в житейския си път:

1. Бракът е просто етикет
Ако искате да се ангажирате с определен човек, не е нужно да се подписвате на лист хартия или да му казвате „ДА“ в гражданското. Вие може да се посветите на една любов и на семейния живот, без никога да вдигате сватба.

2. Бракът не е гаранция за щастливо партньорство
Винаги в една връзка може нещо да се обърка, със или без брак. Хората, които наистина ви обичат, ще ви разберат, ако не искате да се жените, но сте готови да живеете без брак с партньора си. Не позволявайте близките ви да оспорват вашата позиция по този въпрос.

3. Понякога бракът е компромис
Има хора, които наистина прекарват живота с човек, когото обичат до последния си дъх, но има хора, които живеят в брак без любов години и десетилетия наред, което е един огромен компромис. Истината е много проста – когато няма брак, човек може да се измъкне от неуспешната си връзка доста по-лесно.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase