Снимка: Reuters
fallback

Служителите се разсейват само след 22 минути непрекъсната работа, след което се разконцентрират от шумни колеги, телефонни повиквания, лични имейли и други дразнители, установи британско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Разсейването на работното място, като се събере за една година, прави цели 70 непродуктивни дни. Това причинява годишни загуби на британските работодатели в размер на 250 милиона британски лири.

Като чести поводи за разсейване от работа в офиса са посочени също приготвянето на чай и клюките. Но и хората, които работят от дома си, също са разконцентрирани. Най-чести поводи за разсейване от трудовия процес вкъщи са домашните любимци и пуснатият телевизор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Стопанин

преди 9 години

До Анонимен 8Ти си много "умен" бе мислительо като станат всичките мислители какво ще ядеш бе ааа?

6

Анонимен

преди 9 години

Разсейването е нормално, даже желателно, за да е продуктивен човек. Особено, ако се занимава с интелектуална работа. Давам за пример компанията, в която работя. Има Playstation, тенис на маса, дарц- хората се разсейват по 10-15 минути на всеки час, два и после работят. Е, разбира се, никой нама да хукне да играе, ако има важна задача, например. При хората, които не вършат интелектуална работа, издевателството е нормално- те сами са си избрали тежкия път на бачкаторстването.

5

Мей-мей

преди 9 години

Това са пълни глупости.Никой жив човек не може да работи 9 часа непрекъснато на ден,5 дни в седмицата.Скоро четох за някакъв скандинавски град,в който по инициатива на общината са обявили 7-часов работен ден.Производителността е останала същата и болничните са намалели.

fallback