Снимка: outnow.ch

Никой не иска да бъде уволнен, но понякога това не зависи изцяло от вашите постижения в офиса. Още по-шокиращо е, когато научите изненадващо, че сте попаднали в черния списък на шефа (по незнайни за вас причини) и един „светъл“ ден настроението ви е съсипано и животът ви се обръща на 180 градуса, когато получите своето предизвестие.

Да, има работен протокол, според който не могат да ви махнат от фирмата, ако няма доказателства, че не си вършите работата. Трябва да имате предупреждения, наказания и куп други бюрократични нотификации, но кого лъжем, живеем в България! У нас един служител може лесно да бъде принуден да си тръгне, дори и да не иска. В несигурните времена, трябва да бъдете подготвени за всичко. Оглеждайте се внимателно!

Ето и кои са знаците, подсказващи, че дните ви във фирмата са преброени:

1. Ограничават достъпа ви
В работното си ежедневие вероятно работите с различни акаунти, агенции, сайтове, които изискват определен достъп, осигурен ви от вашата фирма. Ако в даден момент паролите ви една по една спрат да работят, със сигурност има нещо гнило и проблемът не е просто технически.

2. Делегират работата ви на друг
Всеки ден имате конкретни задължения, но постепенно ви се казва, че някой друг ще свърши някое от тях. Първият път това едва ли ще ви направи впечатление, защото ще го почувствате като облекчение, но ако една по една всичките ви отговорности бъдат прехвърлени на друг, то вие ставате ненужни.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase