Снимка: outnow.ch
fallback

По някаква причина, избликът на гняв има лоша слава. Когато човек се ядоса много, другите обикновено започват да го успокояват, а той се опитва да се овладее, за де не избухне.

Сякаш ако избухне, ще се изложи или компрометира. Вярно е, че в пристъп на гняв човек може да изрече твърде тежки думи, които по принцип не мисли, а после да съжалява за това.

Въпреки това не е добре, винаги когато се чувстват ядосани, да се опитвате да го прикриете.

Ето и няколко причини, защо изразяването на гнева е полезно нещо:

1. Гневът може да се превърне в депресия, ако дълго време е потискан.

Когато се вземе нормален и здравословен емоции като гняв и го потискат, тя често става депресия. За тези от вас, които страдат от депресия, знаете ли колко ужасно е чувството. Това е още по трудно да се измъкнем от леглото. Често хората мислят, че са тъжни (което е още напълно приемливо емоция), когато те са полудели.

2. Гневът и страстта често са свързвани и ако потиснете едното, може да потиснете и другото.

Повечето хора не смятат, че страстта е кой знае колко важно качество, а то е. Когато човек е задвижван от вътрешно вълнение и стремеж, той стига по-далече в живота, отколкото ако се оставя да плува по течението. За това, когато почувствате някакво вълнение, дори да е възмущение, не се опитвайте да го потиснете, а го изразете. Приемете, че емоциите трябва да бъдат изразявани, дори и негативните.
 

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 9 години

Аман от скудоумни преписвачи, които нищо не разбират от психология, барабар с нещастниците от психологическата школа, която поддържа тази теза!!!

19

Анонимен

преди 9 години

Който те харесва и Обича никога няма да позволи да стигнеш до състояние да си толкова нервна да изригнеш,като Везувий.Хората,които Обичат успокояват.Ако си емоцинална ще те харесват,такава каквато си и никога няма да приемат,това качество за недостатък.Не е въпроса да подтискаш някакви чувства и изблици емоции.Въпроса е да внимаваш и да се пазиш с какви хора се събираш.Не ти действат,добре.Не са чисти.Явно твоята същност не търпи подобни хора,около себе си.Подбираш си партньорите за това

18

Анонимен

преди 9 години

На гневен.човек ,можеш да кажеш,ако е някой който не познаваш и от нищото ти заформи луд скандал.Започне да обижда,дори налита на бой.Това вече си е вид агресия и гняв.Породен незнайно от кой,кога и къде.Просто попадате под неговите удари, по независещи от вас причини.Насъбрало му се е.И си го изкарва на вас.Вие сте никой,никога повече ,през целия си съзнателен живот е възможно да не се видите,чуете и пр.Дори,няма да го помните.

fallback