Украсата на празничната маса е много важна. Все пак тя ще бъде отрупана с благоуханни гозби. Трябва подобаваща украса, за да се създаде допълнителен уют и настроение.
Как да го направите, ако не с подходящите цветя?
Ще ви предложим няколко съвета за това как да декорирате празничната си трапеза със свежи цветя, кои видове растения са подходящи и кои да избягвате.
Избягвайте прекалено уханни цветя
Някои цветя миришат прекалено натрапчиво, което за празнична вечеря е неподходящо. Ако искате ароматът на цветовете да не пречи и да не се смесва с уханието на вкусната храна, изберете цветя, които имат нежен и слабо забележим аромат.
Силноароматни цветя, които да избягвате, са:
- Градински рози – не всички, но някои сортове имат направо опияняващ аромат
- Момина сълза
- Гардения
- Жасмин
- Фрезия
- Лилия
- Тубероза
- Люляк
- Зюмбюл
- Равнец
- Маргарити
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар