Снимка: outnow.ch

Много жени се оплакват, че успешните им кариери пречат на връзките и брака им. Ново изследване показва, че това не са единични случаи, а сериозна тенденция.

На пазара дори излезе книга, която съветва дамите да се откажат от лидерските си позиции и да си стоят у дома, което логично провокира голямо недоволство у представителките а нежния пол.

Проучването издава, че господата се чувстват заплашени и разочаровани от успехите на половинките си и дори нарочни критикуват ролите им на домакини и майки.

„Когато жената постигне успех, егото на съпруга ѝ е наранено и това се отразява и на брака им. Причината се крие в това, че мъжете не са свикнали да бъдат с жена, която ги превъзхожда професионално”, обясни семейният консултант Сийма Хингорани пред timesofindia.

Какво се случва в семейството?

Несигурността и упреците

Повечето мъже, чиито жени печелят овации на работното място, започват да ги атакуват с другите й отговорности. Те използват децата за оправдание, което трябва да ограничи работния ден на съпругите им. На жените се вменява вина, че отсъстват прекалено дълго от вкъщи и така изоставят наследниците си.

Другият упрек често е свързан с домакинските им задължения. Мъжете започват да имат претенции за храната, излизанията и т.н. и когато половинката им опита да обясни промяната с работата, те го изтъкват като аргумент защо трябва да си остане у дома.

Ограниченията

Мъжете предпочитат жените им да работят на нормиран работен ден. Започват едни неистови преговори за това съпругите да освободят достатъчно време, в което да обръщат внимание на децата и съпруга си. Някои дами се съгласяват, но други се чувстват притиснати и това е повод за допълнителни скандали.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase