Снимка: Outnow.ch

Хората научават нови неща за секса от различни източници – личен опит, приятели, филми, интернет и т.н. Единствено информацията от личен опит не би трябвало да бъде грешна. Във всяка една друга обаче се крие минимален риск от заблуда. Всъщност именно по този начин се появяват митовете за секса. Някои от тях са толкова популярни, че голяма част от хората продължават да смятат, че са истина.

Ако искате да имате ясна представа за секса и митовете около него, прочетете следните факти:

1. Големи крака, голям пенис!

Много хора смятат, че по размера на краката, носа или ръцете могат да познаят размера на мъжкия пенис. В действителност обаче няма научни доказателства, че господата с големи крака имат и по-големи пениси. Височината също няма пряка връзка с размера на мъжкото достойнство.

2. Мъжете са най-сексуални на 18, а жените на 28 години.

Безспорно мъжкото тяло има най-много тестостерон на 18-годишна възраст, докато женското разполага с най-голямо количество естроген в средата на 20-те години. Тези хормони са отговорни за сексуалното желание на мъжете и жените. Кога обаче половете достигат своя пик в секса? Всичко е много относително и със сигурност не зависи само от възрастта.

3. Сексът помага на отслабването.

Звучи правдоподобно, нали? Каквото и да правите в леглото обаче, то не може да се доближи особено до средностатистическата тренировка. Освен това, съдейки по данните, средно сексуалният акт трае около 5 минути?! Време, за което човек може да изразходи малко калории. Въпреки това, ако се забавлявате дълго в леглото, това със сигурност в е плюс за фигурата ви.

Останалите може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase