Снимка: outnow.ch

Не всичко, което се говори, е истина. Има редица популярни митове, свързани с любовните отношения, които са всичко друго, но не и истина. Ако смятате, че те са верни обаче, в дългосрочен план това може да повлияе негативно на вашата връзка. Митовете могат да се отразят зле на щастието ви, както и да ви накарат да загубите доверие в партньора си.

Ето защо не трябва да позволявате на всички грешни схващания за любовта да ви влияят зле. Всяка връзка е различна, защото партньорите чувстват, мислят и постъпват по различен начин. Ако се доверявате на клишета и смятате, че връзката ви не е такава, каквато „би трябвало да бъде“, вие поставяте отношенията си с любимия партньор на риск.

Ето няколко потенциално вредни митове за връзките, които биха могли да създадат у вас нереалистични очаквания:

1. Върху една здрава връзка не трябва да се работи.

Това е един от най-често срещаните митове за любовните отношения, който изобщо не е верен. Всяка връзка изисква много работа от страна на двамата партньори, за да бъде всичко наред. Например, ако си купите чисто нова кола, в началото няма да ви създава никакви проблеми, но нали не очаквате това да продължи вечно? Ако не я поддържате правилно, тя няма да остане завинаги здрава. Не забравяйте, че трябва да имате търпение и да бъдете готови да правите компромиси в името на вашата връзка.

2. Ревността е признак на любов.

Това твърдение е изключително невярно. Ревността не е признак на любов. Тя е отражение на това колко уверен в себе си и във връзката си се чувства даден човек. Преди да ревнувате и да оправдавате действията си с любов, говорете за нещата, които ви смущават. Понякога ревността може да отблъсне другия партньор, така че не злоупотребявайте с нея.

3. Карането може да съсипе връзката ви.

Както казахме вече, хората са различни и е напълно нормално с партньора ви да се разминавате в някои отношения. Важното е да умеете да се изслушвате, докато се карате. Да намерите начин да превърнете скандалите в конструктивен начин за подобряване на вашата връзка. Още повече много по-добре е да кажете това, което не ви харесва, отколкото да го таите в себе си. По този начин рискувате само да избухнете много повече в даден момент, което наистина би било пагубно за отношенията ви.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase