Майли Сайръс има доста хейтъри; Снимка: Reuters

Най-общо казано хейтърите са хора, които винаги търсят негативното и лошото у другите и въобще всичко заобикалящо ги. Това са хора, които виждат живота в неговите тъмни окраски и единствените моменти, в които се чувстват наистина щастливи, са моментите, в които са излели своя негативизъм върху другите.

Колкото и да се стараете, трудно може да избегнете срещата, а понякога и сблъсъка с хейтър. Ще ги познаете по отрицателната енергия и негативните мисли по адрес на останалите хора. За съжаление, невъзможно е да предпазите себе си или своите близки от негативните думи на хейтърите. Това, когато може да направите обаче, е да се научите как да се справите с тях и по-малко да ви пука.

Съветите, които ще ви помогнат за тази цел:

1. Запазете спокойствие. Нали сте чували, че най-добре трябва да игнорирате глупака с мълчание? Подобно правило важи и за хейтърите. Трябва да запазите спокойствие, дори да искате да отвърнете на удара. Истината е, че този тип хора се „хранят" с реакцията на другите, защото по този начин получават вниманието, за което копнеят. Когато им покажете, че нямате намерение да слезете на тяхното ниво, скоро ще ви оставят на спокойствие.

2. Сменете перспективите. Когато някой реши да ви напада, първото нещо, което ви идва наум е „Защо"? За да се опитате да разберете мотива на хейтъра, трябва да погледнете на ситуацията от неговата гледна точка. Не бъдете сигурни обаче, че ще откриете основателна причина за неговото поведение. Понякога този човек просто има нужда да излиза своята отрицателна енергия върху другите. Въпреки това поглеждането от другата страна може да ви помогне да действайте по-добре спрямо хейтъра.

3. Не се принизявайте на тяхното ниво. Понякога може да се ядосате на дадено твърдение, което в повечето пъти е откровена лъжа. Понякога може да ви се иска да отвърнете със същото, да засегнете и нараните хейтъра. Единственият начин да останете на върха в тази ситуация обаче, е като не слизате на нивото на човека, който говори измислици по ваш адрес. Не се изкушавайте да нападате, защото както Ганди е казал: „Око за око прави целия свят сляп".

Още по темата можете да прочете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase