Снимка: Reuters
fallback

Скротумът е чувствителен орган от мъжката полова система, който често бива пренебрегван. За мнозина, които, оказва се, не знаят, че скротумът играе много важна роля при полов акт и особено при достигане на оргазъм, имаме някои интересни факти, които може би не сте чували. 

Скротумът е кожната торбичка, която „държи“ мъжките тестиси. Те са жлезите, които произвеждат спермата и сперматозоидите. Тази кожна външна обвивка има две отделения, всяко от което съдържа една от двете жлези (тестиси). Много хора бъркат, като смятат, че тестисите и скротумът са едно и също, затова уточняваме. 

Функция на скротума 

Целта на скротума е да защитава тестисите. Идеалната температура за скротума е 37°C. Когато скротумът е с нормална температура, той е по-продълговат и гладък на външен вид, с една дума релаксиран. 

Контракции 

Скротумът има способността да извършва контракции и да се набръчква, когато е прекалено студено, когато е сексуално стимулиран и когато мъжът тренира. Ако някой си е помислил, че набръчканата кожа говори за някакъв проблем – объркал се е. 

Скротумът се поти 

Странно, може би, за повечето жени, но мъжете сигурно си знаят! Изпотяването на скротума се случва, когато е налице покачване на телесната температура, което може да предизвика неприятна миризма от пениса или ануса заради физическата близост с тези части на тялото. Прекалено тесните дрехи също могат да причинят неприятна миризма на скротума. 

Големина на скротума 

Размерът на скротума варира в зависимост от възрастта, температурата и времетраенето на сексуалния акт. Размерът на скротума се увеличава с пубертета, а телесната температура играе главна роля за неговия размер. По време на секс големината на скротума се удвоява, но се връща в нормално състояние след края на половия акт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 10 години

Лазарова явно се е засегнала, защото ми е изтрила коментара, но това не го прави неверен - наистина от нея никога няма да прочетем статия със заглавие "Интересни факти за мозъка".

37

Анонимен

преди 10 години

Фактът че това е най-четената новина на деня показва що за народ сме. Сигурен съм, че ако утре напишат "Бай Кольо тракториста се *** на центъра на селото" ще е отново най-четена.

36

Анонимен

преди 10 години

Вижте, скротумът е особено важен! Как си се представяте да ги държите постояно в ръце- яйцата, мм? Гадно, нали?!)))

fallback