Снимка: iStock

Има голяма разлика между това да сте във връзка и действително да имате романтична химия с партньора си. Химията във връзката означава да усещате онази искра, която прави всичко по-вълнуващо в отношенията ви с любимия.

Романтичната химия е онова неосезаемо, трудно за докосване усещане, което ви кара да чувствате връзката си с даден човек специална и уникална. И нека си признаем, всички искаме да почувстваме тази искра с половинката си.

И така, как да разберете дали вие и вашият партньор нямате много романтична химия? Е, има някои сигнални знаци, за които трябва да внимавате.

Ето 9 признака, които може да ви подскажат, че вие ​​и вашият партньор нямате силна романтична химия помежду си:

1. Липса на вълнение
Романтичната химия често се характеризира с определено ниво на вълнение и очакване, когато мислите за партньора си. Спомнете си за онези ранни дни в нова връзка, когато нямахте търпение да видите или да говорите с половинката си. Ето за такъв плам говорим.

Но какво се случва, когато това кипящо вълнение започне да изчезва?

Ако откриете, че не очаквате с нетърпение да прекарате време с партньора си или ако прекарването с него ви се струва повече като скучна работа, отколкото като удоволствие, това може да е знак, че романтичната химия липсва.

Не забравяйте, че е нормално интензитетът на чувствата да е на приливи и отливи в една дългосрочна връзка. Но ако вълнението непрекъснато липсва, може би е време да преоцените отношенията си.

Имайте предвид, че тук не става дума за обвиняване на някого. Става дума за това да признаете какво се случва във връзката ви и да предприемете стъпки за справяне с проблема.

2. Липса на дълбоки разговори
Един от ясните признаци на силна романтична химия между партньори е способността им да участват в дълбоки и смислени разговори. Добре е да можете да говорите с часове със своя любим. За мечтите си, за страховете си, за любимите си книги, за смисъла на живота – каквото и да е - да го обсъждате заедно. Ако вашите разговори са леки и просветляващи, това е ясен знак за силна химия.

Ако обаче разговорите ви изглеждат повърхностни и напрегнати като например за времето или за това, което сте правили през деня, но по-дълбоките теми са табу, значи има невидима бариера между вас, която ви пречи да се свържете наистина на по-дълбоко ниво.

Ако вие и вашият партньор рядко се осмелявате да надхвърляте бърборенето на повърхностно ниво или ако дълбоките разговори са ви някак неудобни и/или принудени, това може да е знак, че романтичната ви химия не е толкова силна, колкото би могла да бъде.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase