Снимка: sxc.hu
fallback

Има хора, които са родени за лидери, други, които са перфектните изпълнители, без креативността на трети пък фирмата не би бил толкова успешна. Има служители, които обаче така и никога не стигат до някакъв успех в начинанията си. Те не само не са се добирали до по-отговорни позиции, но и част от тях са били брутално съкратени/уволнени от работното си място.

Част от тези служители решават кардинално да сменят попрището си, други минават през различни нови начинания, лутайки се, а трети се примиряват години наред да стоят на най-ниското стъпало във компанията и са благодарни, че изобщо ги държат на работа.

Голяма част от тези хора изпитват истинско отчаяние от това, че не са в състояние да се домогнат или да си заслужат добре платена и престижна работа. Те робуват на погрешни схващания, водени от своя негативизъм, страх и мързел.

Ако мечтаете за по-голям успех, щастие и награди в работата си, не ставайте жертва на тези 5 мита:

1. Вината за това къде се намирам днес в кариерата си не е в мен, а в обстоятелствата.

Не можете да си намерите работа или сте започнали свой собствен бизнес, който обаче не е пожънал успех? Не обвинявайте за всичко външния свят. Погледнете вътре в себе си и направете някои критични промени. Вярно е, че е криза, но точно в трудни икономически условия човек става по-силен, по-изобретателен и по-устойчив. Бъдете сигурни, че не само финансовата ситуация стои зад липсата ви на успех.

Не се дръжте като онеправдана жертва на събитията, а намерете начин да впрегнете силните си негативни емоции в нещо позитивно, което да ви задвижи напред. Всичко е енергия в този свят - вашият гняв, страх и безсилие отблъскват другите хора и прогонват потенциала ви за успех. Намерете начин да излезете от този омагьосан кръг на провал и отчаяние.

2. Вашият успех ще дойде, но когато най-малко го очаквам.

Успехът е пътуване, което изисква смелост, вяра и ангажимент заедно с голяма доза енергия и посветено време. Ако си мислите, че ще получите всичко наготово с магическа пръчка или ако смятате, че след като ударите дъното, то ще ви изтласка нагоре, сте в грешка.

3. Моята интровертност е причина за липсата ми на успех.

Много неуспешни служители обвиняват за положението си своята интровертност. Те смятат, че общителните хора имат повече шансове за развитие, а тази мисъл ги демотивира да поемат предизвикателства.

Дори да не сте силно комуникативен тип, пак трябва да положите усилия да защитите каузата си, да формулирате целите и желанията си, да предизвикате доверие у шефовете си, да спечелите тяхната лоялност и подкрепа. Няма да си намерите работа или да генерирате успехи, ако се криете зад компютъра си и не общувате с никого. Не позволявайте на тази своя интровертност да се превърне в непреодолима пречка към реализиране на мечтите ви!

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 10 години

За него, знае ли човек. Но пък аз съм живял, работи ли учил. Всичко е възможно, но като чужденец ще трябва да почукаш на много повече врати, да ти откажат на много повече места, да отделиш много повече време, за да си преуспял. Но нищо не е невъзможно. От друга страна - не успееш ли тук, няма да успееш и зад граница.

6

Калинка

преди 10 години

Купуваш си диплом за висше и ставаш хронично успял.

5

DDR

преди 10 години

До Human1.Живял ли си чужбина?2. Работил ли си в чужбина?3. Чел ли си Георги Марков - ЛЕГЕНДАТА ЗАПАД: ХОРАТА И ЖИВОТЪТ

fallback