Снимка: outnow.ch

Известната семейна терапевтка Мики МакУейд твърди, че има четири проблема, вследствие на които бракът тотално се разпада и изненадващо – изневярата не е сред тях!

Специалистката по човешките взаимоотношения казва пред Huffington Post, че кръшкането се корени във вече появили се противоречия между партньорите. Дамата, която описва себе си като треньор, помагащ за преодоляването на семейни проблеми, възпитател, майка и автор, събира причините в следните точки: партньорите престават да бъдат партньори; хронично оплакване и хвърляне на вина върху другия; нарцисизъм и пристрастяване.

Ето какво представляват, разгледани поотделно:

1. Партньорите престават да бъдат партньори:

Когато единият от партньорите почувства другия незрял, безотговорен, недостоен за доверие, той се отдръпва. Връзката между двамата вече не е същата. Това рефлектира върху сексуалния им живот и води до огромна дистанция. Тогава има вероятност единият да се озлоби и да се стигне до домашно насилие в опит за „решаване" на проблема. Той не само че не се решава така, но и разводът е вързан в кърпа.

Ако проблемът се хване, преди да е ескалирал, може да се започнат сеанси при брачен консултант. Специалистът не може да създаде връзка между вас, а може само да подсили тази, която е тръгнала да се къса.

2. Хронично оплакване и хвърляне на вината върху другия

Когато проблемите в семейната двойка не се решават по задоволителен начин и за двамата, започва оплакването. Това бавно, но упорито руши връзката.

Понякога е по-добре да направите компромис, отколкото да доказвате на половинката си, че сте прави. Лица, които не могат да поемат отговорност, са обречени във връзките си.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase