Снимка: outnow.ch

Някои мъже се страхуват от жените. Това е факт. Нямаме предвид физически (въпреки че някои мъже са по-слаби физически от уж нежните си половинки), а психически. Казано с други думи, светът е пълен с мъже, които се ужасяват от жените си и изпитват истински респект към тях.

Много жени смятат, че причината за това е, че мъжете лъжат често, и то за глупости.

Те изричат лъжи просто за да „им се размине", но с това още повече ожесточават яростта на половинките си. Не казваме, че жените не лъжат, защото и те го правят. Жените са си завършени лъжкини – слагат си грим, фалшива коса, фалшиви мигли, изкуствени нокти, токчета, уголемяват устните и гърдите си, опъват бръчките си и т.н. Въпреки цялата тази визуална измама жените не се чувстват виновни за нея, но когато един мъж ги измами, те излизат извън нерви.

Защо мъжете лъжат дори когато това не е необходимо?

Отговорът е прост: мъжете се страхуват от жените, особено от "по-неизвестните" им реакции. Често, ако мъжете са били „ангажирани" в сериозен разговор, базиран на много въпроси с дамата на сърцето си, те са склонни да я заблудят за някои неща, само и само да я успокоят. Те упорито крият истината, защото искрено вярват, че жената не може да се справи с нея.

Защо жените се чувстват свободни да пръскат емоции в изобилие?

Мъжете мразят от дъното на душата си да влизат в емоционални сблъсъци и скандали с жените си. Когато се сблъскат със силни, противоречиви емоции, много мъже гледат буквално да се снишат (ако им се даде тази възможност), за да могат да изчакат бурята да отмине.

Още от малки момчетата се научават да се справят тихо с капризите, писъците и сълзите на ядосаните и разстроени, но иначе симпатични и крехки момиченца, които срещат на детските площадки, в детските градини и в училище.

Просто жените от малки обичат да блъфират и да преувеличават в своя защита и така се учат да бъдат манипулаторки. От своя страна мъжете се учат да потискат емоциите си и да се държат по-пасивно, когато се сблъскат с агресивна жена.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase