Снимка: sxc.hu

Разбира се, загубата на работа е един сериозен удар по стабилността на домакинството – поне за известно време парите ще са кът и всички нерви и напрежения, които произтичат от това, ще са огромно изпитание за всички вкъщи.

Има гледна точка обаче, от която това не изглежда чак толкова ужасно. Освен да се тюхкаме и да стискам зъби от трудното положение, можем да се опитаме да погледнем нещата и от хубавата им страна. Тук сме изброили 10 причини, заради които можете да сте доволни, че мъжът ви си остава у дома.

1. Вече не трябва да се чудите дали ще се прибере навреме за вечеря

Ще се прибере, защото от сега нататък всяка вечер е семейна вечер – всички ще са у дома и около масата и ще се радвате на истинска семейна атмосфера.

2. Винаги ще има кой да оценява чувството ви за хумор

Ако сте по цял ден с децата у дома, те някак си не са на нивото, на което са готови да оценят нито смешките, нито саркастичните ви забележки. Добрата новина е, че сега ще имате с кого да си обмените по някоя и друга приказка за възрастни.

3. Има кой да ви отменя в грижата за децата

Сега може и да ви се получи да поспите с около цял час повече сутрин, защото има кой да води децата на детска и училище в ранни зори. Съпругът ви и без това е свикнал да става рано за работа, а сега вече нищо не му пречи да ви отмени в това задължение поне няколко дене в седмицата.

4. „Попитай баща си" вече е легитимен отговор.

Проблеми с домашното, разрешение за преспиване у приятел, сложни въпроси за възпроизвеждането на хората – всичко вече може да бъде насочвано и към татко, който най-сетне ще има време да се включи в ежедневните викторини, съпътстващи отглеждането на децата.

5. Време за разговори

Кога последно сте имали време да поговорите с половинката си за нещо друго освен за редови битови неща от ежедневието? Сега ще имате възможност да наваксате с диалозите на интересни теми като политика, музика, книги и всичко онова, за което сте си приказвали преди време.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase