Снимка: Reuters
fallback

Времената на поетичните любовни писма отдавна отминаха и в наши дни поразените от стрелата на Купидон трябва да съчиняват кратки остроумни послания, които да се побират в едно текстово съобщение.

Проучване на изданието за мъже TSB Magazine обаче показва, че за силния пол написването на съвършения текст, адресиран към жена е доста объркваща и досадна задача, пише в. „Дейли мейл“.
По-голямата част от запитаните смятат, че това е по-голямо изпитание за тях дори от това как да се запознаеш с една жена или какво точно да кажеш след първата целувка.

От всички потенциални трудности при създаването на една романтична връзка на първо място в класацията излиза съдържанието на SMS-ите.  Благодарение на съвременните технологии флиртуването със съобщения създава повече възможности да впечатлим отсрещната страна. Едно зле написано съобщение обаче или дори погрешно разбран пунктуационен знак може да саботира дори и най-големите шансове за любовна авантюра.

Засипването на обекта на желания със съобщения ден и нощ също може да доведе до обратен ефект.
32% от участвалите в проучването посочват, че писането на SMS-и е техният най-голям проблем, а 22% признават, че най-трудно им е да спасят мъчителен разговор с привлекателна жена.

18% от мъжете се оплакват, че често е трудно да знаеш кога и как да се наведеш за неловката първа целувка и как да подхванеш разговора преди и след този момент.

Изненадващо повечето от мъжете нямат проблем с това да се приближат към една дама и да започнат разговор. Само 12 на сто признават, че за тях е предизвикателство да съберат кураж за тази стъпка.

Според създателя на TSB Боби Рио три стъпки, тоест три кратки съобщения, може да гарантират триумф за мъжа.

В първото той трябва да грабне вниманието на дамата, като напише нещо, свързано с нейните чувства. Написаното трябва да бъде достоверно и лично. Емоционалният текст трябва да е свързан с нещо, което показва, че мъжът е способен да изпитва силни чувства и загриженост. Може например SMS-ът да е за приятел или домашен любимец, който не се чувства добре, или дете, което е разстроено.

Вторият SMS трябва да подчертава емоционалната лична връзка, която мъжът е изградил с жената. Той трябва да е на тема, важна за дамата, и да подсказва, че връзката помежду им е нещо повече от приятелство.

В третия SMS мъжът трябва да накара жената да го приеме като сексуален обект, да посади в съзнанието й идеята, че тя не може да му устои. Представителката на нежния пол трябва да се зачуди как би изглеждала среща с този мъж, а защо не и нещо повече. Текстът може да е на различни теми, но при всички случая трябва да звучи интимно и лично. 

Експертът съветва господата да избягват да пишат тривиални въпроси от рода на: „Как върви денят ти?", „Как си?“, „Здрасти“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

kireza

преди 12 години

Абе ако си немаме абсолютно никакви парици,SMS и да пращаме,все ще сме си само ибрици....:))))))))

27

Анонимен

преди 12 години

Грешен код! За всеки опит за постване.Да бяхте си оправили парцала...Обаче кат гледам кви "новини" пускате ... не го пипайте. Мое спокойно да не улазяме...

26

Ronaldo

преди 12 години

Me, you, *** ***?

fallback