Снимка: sxc.hu
fallback

Всеки мъж, който е изгледал поне няколко серии от американската хитова продукция „Женени с деца", може набързо да преосмисли решението си за брак. Но ако половинката му го натиска сериозно за сватба, не му остава друго освен да се сгоди... или да скъса с нея. За щастие на повечето представители на мъжкия пол, годежът няма срок. Т.е. може да бъде доста дълъг. И тъй като мъжете са царе в разкатаването (особено, ако не са сигурни, че искат да станат съпрузи все още) могат да се възползват от следните съвети, които редакторите на известен мъжки сайт споделиха със своите читатели.

А именно как да протакате годежа дълго време:

1. Не коментирайте никаква дата за сватба, дори и хипотетична, приблизителна, евентуална

Когато мъжът падне на колене, той предлага брак на любимата си. Това е обещание за една церемония – някой ден и някъде. Но в 99% от случаите няма конкретно време. За него това е начинът да ѝ докаже, че тя е неговата половинка и следващата стъпка във връзката им, след като тя десетки пъти го е попитала: „Какво правим сега? Зациклихме! Или се женим, или се разделяме!".

В мига, в който ѝ предложите брак, тя започва да си представя и последния детайл и нищо чудно, на другата седмица да дойде при вас със списъка с гостите, цвета на роклите на шаферките и идеи какви подаръци да поиска от роднините.

Започне ли да се съмнява във вашия ентусиазъм, ѝ обяснете, че е нормално за повечето двойки да се сгодят, без да се спрат веднага на конкретна дата. Изтъкнете работата като причина или липсата на собствено жилище с мотива, че искате за нея най-доброто и няма лошо да почака, докато не ѝ го осигурите.

2. Провокирайте голяма промяна в живота си

Обвързването с годеж е важна стъпка в живота. Замислете се и колко други важни неща сте оставяли във времето и сега е моментът да довършите. Запишете някаква магистратура или докторантура, започнете собствен бизнес, променете живота си така, че да имате наистина важна причина да отложите годежа и то без възражения от отсрещната страна.

Не ви съветваме да се записвате в някоя военна организация или да започнете да пътувате в командировки с месеци, Все пак вие обичате вашето момиче и искате да сте с него, а не да избягате. Просто удължавате малко времето, преди да наденете хомота. В този ред на мисли, ако живеете отделно с вашата приятелка, е време да споделите един покрив. Периодът на нагаждане, попълване на документи (особено, ако купувате жилище заедно, а не сте под наем) отнема месеци. А това са месеци далече от сватбените камбани.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 12 години

Добре де, като не си сигурен, че това е Човекът с голямо Ч тогава за какво изобщо да се сгодяваш и да разиграваш циркове? Ако си сигурен, че е ТЯ давай смело, ако не си кого лъжеш? И своето време губиш и нейното и рано или късно ще се стигне до големи драми. Дали ще се ожените малко насила защото всички смятат, че е крайно време и после ще се разведете или в един момент ще развалите годижа след потоци сълзи е все едно и в двата случая няма да сте щастливи!

12

ЖЕRI

преди 12 години

Не мога да разбера защо е нужно да предлагаш брак ако всъщност НЕ го искаш...и ако жената срещу теб не може да те разбере и те притиска..-защо ти е да си с такъв човек...пък и да го лъжеш ... ако се стигне до там нещата отдавна са свършили...не е време за годеж,а за раздяла...

11

421

преди 12 години

хахахахахахахахаХхАхАХАхАхаХХАхАвсяка сутрин коментарите в днес.бг просто ме съсипват от смях !!!!! !

fallback