Снимка: sxc.hu

В началото на всяка година много от нас си правят мотивационен списък от задачки (може и да не са на хартиен носител), които на всяка цена трябва да изпълним в гонене на щастието и удовлетворението. Но нали правилата са създадени, за да бъдат нарушавани, особено пък тези, които си ги спускаме сами. Ето ви 10 неща от евентуалния списък, които най-добре да забравите или поне да оставите за догодина.

1. Да напуснем скучната работа

Да приемем действителността – криза е! Най-добре да стиснем зъби, да навием часовника за поредния работен ден, а за разнообразие от рутината да се запишем на някакъв курс за самоусъвършенстване или да си намерим интересно хоби, които да направят ежедневието ни по-вълнуващо.

2. Да отслабнем с 10 килограма

Нека си признаем истината – свалянето и на два килограма си е изпитание, та десет ли? Пък и като се поогледаме, има достатъчно горещи звезди като Бионсе, Скарлет Йохансон и Адел, които са доказателство, че кльощавите жени излизат от мода!

3. Да си върнем бившия

Че защо да го правим? Щом е бивш - да си остане в миналото! Време ни е да погледнем в бъдещето, където със сигурност ни очаква среща с някой по-готин, по-свестен и по-любящ индивид.

4. Да изкупим магазините

Прекрасна мечта, но реалността е следната - няма начин да притежаваме всичко хубаво и модерно, което видим из бутиците. Дори да сме запалени последователи на модата и да обожаваме шопинга, малко от нас имат финансовата възможност да подменят гардероба си всеки сезон. Остава ни само едно – ставаме фенове на по-достъпната мода.

5. Да зарежем досадното гадже

Преди да го зарежем, а после да съжаляваме горчиво, по-добре да му дадем още един шанс. Със сигурност той си има своите качества, които в началото са ни спечелили. Да ги преоткрием!

6. Да утроим приятелите си във Facebook

Нали знаете, че не тези от мрежата са истинските ни приятели, а онези, с които си прекарваме свободното време, с които се забавляваме в една компания и които ще ни прегърнат, когато имаме проблем. По-добре да наваксаме време с тях, вместо да трупаме виртуални „приятели".

Прочетете останалите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase