Снимка: Pixabay
fallback

Следващото правителство на Великобритания трябва да обмисли законова забрана на мобилните телефони в училищата и пълна забрана за ползването на такива устройства от лица под 16 години, се казва в доклад на британски законодатели, предаде ДПА.

Комисията по образованието в Камарата на общините, долната камара на британския парламент, заяви, че са необходими по-строги насоки относно мобилните телефони в училищата и как да се управлява времето, прекарано пред екрана на децата у дома, за да се защитят по-добре младите хора.

В документа се твърди, че времето пред екрана е вредно за психическото и физическото здраве на децата и както училищата, така и родителите се нуждаят от ясни насоки от правителството по въпроса.

По-рано тази година министерството на образованието на Обединеното кралство издаде насоки, инструктиращи директорите как да забранят използването на телефони не само по време на час, но и по време на почивка и обяд, и предложи персоналът да претърсва учениците и чантите им за мобилни телефони, ако е необходимо.

Но комисията каза, че това няма достатъчно голям ефект.

В доклада се казва, че следващото правителство трябва да се консултира относно повишаването на възрастта за опериране с цифрови устройства от 13 на 16 и трябва да обмисли пълна забрана на смартфони за лица под 16 години, както и пълна законова забрана на мобилни телефони в училищата, отбелязвайки увеличение в времето пред екрана и използването на телефона от децата, което е в съответствие с поведенческа зависимост.

Отбелязва се също така, че е налице 52% увеличение на времето на децата пред екрана между 2020 г. и 2022 г., като за една четвърт се твърди, че използват устройствата си по пристрастяващ начин.

Председателят на комисията Робин Уокър каза: "Прекомерното използване на екрани и смартфони има ясно отрицателно въздействие върху психическото и физическото благополучие на децата и младите хора.“

„Без спешни действия повече деца ще бъдат поставени в опасност“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

ритник в задника ти

преди 1 месец

Едно време се ползваха пейджъри, с които успешно можеш да пратиш съобщение на родител при необходимост. Абсолютно подкрепям пълната забрана на смартфони на деца под 16 години. При нарушаване на този закон - солидна парична санкция за родителите, а за детето - подстригване 0 номер за назидание, изключване от училище или друг вид наказание. Това днешните не са деца. Това са абсолютни 0лиг0-френи и ур0-ди.

22

Някой

преди 1 месец

Нещата са доста изтървани с катастрофални последици и безнадеждност да се оправят. Това могат да направят от най-високо ниво, но нямат полза защото са всички с пипала по канали с пласиране на всякакъв вид стока и контингент къде с хора къде с наркотици къде с оръжия....тези хора няма да спрат. Не е остал незасегнат човек от тях вече увреден по някакъв начин и да не е станал жертва на измама под каквато и да е форма...... Дори мигрантите след време ще разберат,че като печелиш не знаеш какво губиш

21

Някой

преди 1 месец

След короната започнаха с мигрантите и всякакви схеми и системи знайни и незнайни от най-горно до най-долна ниво на източване на резерви. Сега всички знаем, виждаме престъпност от всякакъв сорт на живо по всяко време под една или друга форма всички сме засегнати. Всеки със своят си контингент..... Връщаме се в тъмни средновековни времена в съвременен вариант. Трябва да има контрол за телефоните на децата като се започне първо от най-високо ниво на държавната престъпност и се стигне до децата.

fallback