fallback

Вероятността от пълномащабна война на територията на Иран е малка, независимо от заканите на Израел за отговор, заяви пред Bulgaria ON AIR международният анализатор Мариан Карагьозов.

Според него атаката е в отговор на унищоженото иранско посолство в Сирия.

"Едно е да бомбардираш ирански войници в Сирия или някакви опълченци, съвсем друго е да се нанесе удар срещу едно посолство. Иранският отговор е едновременно достатъчно ясен, че Израел е преминал една червена линия, но и достатъчно премерен, без да има сериозни щети, без да има сериозни разрушения, така че да не се предизвика някаква по-сериозна ескалация", разясни Карагьозов.

Евентуална война на правителството на Нетаняху срещу Иран би струвала скъпо на Израел.

"Според данни на израелски вестник, прехващането на тези ракети, много успешните действия на израелската ПВО са стрували вероятно над милиард долара. Говорим за милиард и триста милиона долара за една нощ. Това е една изключително сериозна сума, която Израел не може да си позволява да харчи по толкова за прехващане на ракети", заяви анализаторът.

Според Карагьозов нито Иран, нито САЩ желаят разширение на войната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 1 месец

През 70-те години между Ирак и Иран се водеше опустошителна война която взе хиляди жертви и струваше милярди долари от двете страни.Разпалена от един световен елит който промени картата на Близкия Изток.Най-светската и уредена държава сред ислямския свят Иран от от страна приказка беше върната в средновековието.Другата перла Ливан също беше срината.От Швейцария на Средиземноморието тя стана в насипна държава.Някой има плза този район да е аутсайдер въпреки природните дадености и богатства.Жалко.

48

Анонимен

преди 1 месец

Кво ти пука, Мариане, да не ги даваш ти. Евреите знаят как да боравят с пари, не ги мисли.

47

Гошо

преди 1 месец

До Бонго Бонго..Така де ще се обединят и ще помага , както сега на Украйна и помагат,особено напоследък

fallback