Снимка: Gerd Altmann от Pixabay
fallback

Великобритания и САЩ подписаха споразумение за съвместна работа за тестване на усъвършенстван изкуствен интелект. Двете страни ще работят заедно за разработването на стабилни методи за оценка на безопасността на инструментите на изкуствения интелект и системите, които ги подкрепят.

"Винаги сме заявявали ясно, че осигуряването на безопасно развитие на изкуствения интелект е споделен глобален проблем. Само като работим заедно, можем директно да се справим с рисковете на технологията и да впрегнем нейния огромен потенциал, за да ни помогне да живеем по-лесно и по-здравословно", изтъкна Мишел Донелан, министър на науката, иновациите и технологиите на Верликобритания.

Подписаното споразумение е резултат на ангажиментите, поети на срещата на върха за безопасността на ИИ, проведена в "Блечли парк" през ноември 2023 година. По време на събитието, на което присъстваха видни фигури в бранша като Сам Алтман от OpenAI, Демис Хасабис от Google DeepMind и технологичният милиардер Илон Мъск, Обединеното кралство и САЩ обявиха създаването на Институти за безопасност на ИИ, които имат за цел да оценят неговите системи с отворен и затворен код.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 месец

А дано се самопедменят с роботи, барем станат по-човечни.

6

Анонимен

преди 1 месец

Чрез учебната програма премахват персоналния интелект за да го заменят с ИИ.

5

UK

преди 1 месец

аве вул. гаристанци, отивайте да садите марули и не се занимавайте с тия сложни технологии , не са за вас!

fallback