Снимка БГНЕС
fallback

Израелските военни обвиниха Агенцията на ООН за палестинските бежанци, известна като UNRWA, че е наела "над 450 терористи", принадлежащи към групировки, включително "Хамас", предаде АФП.
"По данни на разузнаването над 450 терористи, принадлежащи към терористични организации в Ивицата Газа, главно към "Хамас", са наети и от UNRWA", се казва в изявление на военните, съобщи БТА.
 

Израел обяви също, че отзовава своя посланик в ООН Гилад Ердан за консултации заради предполагаеми опити на организацията да премълчи доклад за сексуално насилие, извършено от "Хамас" при атаката в страната на 7 октомври.

В свое изявление израелският външен министър Израел Кац отправи критики към генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, че не е свикал Съвета за сигурност, за да обсъди констатациите в доклада и за да обяви "Хамас" за терористична организация.

Междувременно САЩ засилиха натиска си за бързо договаряне на ново примирие в Ивицата Газа. Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис призова за незабавно прекратяване на огъня и настоя Израел да увеличи помощите за населението в палестинската територия.

В реч в Тел Авив израелският премиер Бенямин Нетаняху отново призова "Хамас" да направи отстъпки преди по-нататъшните преговори за ново прекратяване на огъня и връщане на заложниците срещу освобождаване на палестински затворници.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Слава

преди 2 месеца

На Украйна и Израел....пазят ни от терористи и рашисти.... Всеки помни къде отиде делегацията на Хамас....и само там,в русия бе приета......

26

Съд за терористите!

преди 2 месеца

Крайно време е Израелския съд да осъди антисемитските неонацистки диктатори и др.терористи на ислямските терор.групи като ООП, Хамас Джихад, ИДИЛ Хизбула и др части от Палестинска автономия - престъпен съюз на много ислямски арабски терористични групи от нелегални окупатори, нагли лъжци, масови убийци, похитители изнасилвачи, педофили и др. врагове на Бог и престъпници срещу човечеството заедно с корумпирани от/като тях ООН про-терористи съучастници като ООНАПБ за съучастие в Палестински терор

25

ООН=ислям.неонацисти

преди 2 месеца

Безбожните корумпирани световни лидери от ООН като ислямисти и комунисти, ограбват, ислямизират и тероризират не-мюсулманските държави с милиони, с които създават, подкупват с милиони за престъпления и въоръжават ислямските терористични групи като Египетско братство, ООП АлКайда Хамас Джихад ИДИЛ Хизбола и др обединени в престъпната терористична групировка Палестинска автономия създадена по нацистки образец,съюз на много ислямски терор. групи вкл.UNRWA съучастници в ислямски терор с Гутерес

fallback