Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че спирането на огъня в ивицата Газа е дало възможност за доставяне на по-голямо количество хуманитарна помощ на цивилните в палестинския анклав, предаде Ройтерс.

"Възползваме се максимално от паузата в сраженията, за да доставяме по-големи количества хуманитарна помощ в Газа, и ще продължим да работим за бъдеще на мир и достойнство за палестинския народ", каза още американския президент.

Същевременно стана ясно, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще посети Израел, Западния бряг и Обединените арабски емирства тази седмица, предаде Ройтерс, като се позова на източник от американския Държавен департамент.

По време на визитата си Блинкен ще подчертае необходимостта от по-голям брой доставки на хуманитарна помощ за цивилните в ивицата Газа. Освен това държавният секретар ще положи усилия да гарантира освобождаването на всички заложници, взети от палестинското ислямистко движение "Хамас" при атаката му срещу Израел на 7 октомври.

Блинкен ще обсъди с партньорите в региона принципите, които според САЩ трябва да бъдат спазени при определянето на бъдещето на Газа, както и необходимостта от създаването на независима палестинска държава.

Това ще е третото посещение на Антъни Блинкън в Близкия изток от 7 октомври, отбелязва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 месеца

Я па тоя, като обираха там де що видят им беше гот, а сега големи защитници. Америка е лицемерна страна. Повтарят една и съща мантра, а всъщност вредят на целия свят. На всяка манджа са мерудия. Излъгаха търговците в Европа и сега страдат всички.

10

Българин

преди 6 месеца

Чета някои от коментарите и ми става ясно, как все в устите им злите американци и евреи, а я докарахме, че в географското понятие България 1 от 5 милиона са турски и ромски читатели на корана и още 1/4 милион такива нелегални ислямисти. От Дунава до Карнобат, Българския Халифат!

9

do 9

преди 6 месеца

До Анонимен: Да те онези джихадисти отпреди 1300 г. са същите и живеят по 200г., нали? Има ли някой на втория етаж?

fallback