Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Косовският премиер Албин Курти и сръбският държавен глава проведоха срещи с европейски ръководители, съобщи Гардиън.

Разговорите се проведоха със съдействието на ЕС. Албин Курти и Александър Вучич имаха срещи с ръководителите на Франция, Германия и Италия.

Идеята е да се намери подновяване на двустранния диалог. Европейските представители са представили идея за решаване на въпрос с Асоциацията на сръбските общини.

Oще по темата

Това е основно условие на Сърбия за нови преговори. Върховният дипломат на ЕС Жозеп Борел обясни, че решението е било приемливо за реализиране.

Сърбия и Косово обаче не намерили разбирателство. Представители на Курти настояват, че сръбската делегация е отказала споразумение.

Вучич обяви, че е готов да приеме всичко, но изключи да признае независимостта на Косово и решенията идващи от това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Христо Христов

преди 6 месеца

Да махнат ЕС от преговорите и ще се разберат. ЕС пречи на ВСИЧКИ мислещи и кадърни хора.

8

Щерю

преди 6 месеца

Цитат от писмото Бил Клинтън до Косовските албанци: "В България трябва да бъде счупено първо високомерието на Православието и счупен инатът на славяните в България. - Как ще стане това? - Чрез ислямизация на България. Това е единственият начин, по който може да бъде овладяна България... и да бъдат овладени и целите Балкани, чрез ислямизация" - И от Посолството на САЩ са ни "приятели" и "партньори"!? - В какво точно?!? - Да няма християнство в България и на Балканите за целите на юдео-ционизма...

7

Анонимен

преди 6 месеца

8 Да, но не е и сръбско.

fallback