Снимка БГНЕС, архив
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин призова за преговори между Израел и палестинците, като заяви, че е необходимо да се избегне разпростирането на конфликта, което би имало последствия в целия свят, предаде Франс прес.

"Необходимо е да се работи върху дипломацията вместо върху военния аспект и да се търсят решения за спиране на сраженията възможно най-скоро", заяви Путин.

"Второ, трябва да се върнем към процеса на преговори, които трябва да бъдат приемливи за всички страни, в това число и за палестинците", допълни той.

Путин предупреди, че трябва да се избегне разпростиране на конфликта на всяка цена, защото ако подобно нещо се случи, това ще има последствия върху международната ситуация, а не само върху региона.

Руският президент допълни, че Русия, която  е част от Квартета за Близкия изток заедно със САЩ, ЕС и ООН, призван да играе ролята на посредник, може да допринесе за този процес на уреждане на конфликта.

Путин обаче каза, че ситуацията е толкова сериозна, че е трудно да се помогне на процеса на уреждане на конфликта, предаде БТА.

Вчера Путин заяви, че е необходимо създаването на независима и суверенна палестинска държава и че конфликтът е ясен пример за провала на политиката на САЩ в Близкия изток.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Мен

преди 8 месеца

Тука не говорим за граматика а за реалността ! Промиха ви мозъците . Това е мое мнение по никакъв начин не го натрапвам на хората ! Против воини съм ,но в случая Украйна мълчи говоря за народа а Заленски прави каквото иска и погазва договори от преди да се е родил..

41

до "мен"

преди 8 месеца

Ти нещо не започваш добре тази сутрин. Нещо мисълта ти се губи, допускаш доста правописни грешки и грешки в пунктоацията. Нещо лекарства пиеш ли, или смяташ, че си добре?

40

Мен

преди 8 месеца

Путин винаги е говорил за мир ! Това ,че вас ви поробиха Щатите защото много искахте Нато и европейски съюз ..сега иначе ревете от бежанците. не значи ,че той иска това за своя народ ,бори се за него и за страната си ! А тоя Зеленски той си потопи Украйна пък реве да видим как ще я оправи сега ,страната дължи милиарди ... Избяга народа му защото знаят ,че Путин е прав ! Не може да разваляш договори от хиляди години и да мислиш ,че всичко ще ти се размине !

fallback