Снимка БГНЕС, архив
fallback

Посланикът на Израел у нас посочи Иран като заплаха за мира в света. По думите на дипломата нападенията на „Хамас“ са най-смъртоносните атаки срещу израелския народ след Холокоста.

Двамата синове на първия дипломат на Тел Авив са мобилизирани от армията във войната срещу „Хамас“.

„Няма съмнение, че това е джихад. В основата на всичко стои религиозният екстремизъм. Терористите убиха толкова много невинни хора. Изгориха стотици домове. Застреляха хора в главите, изнасилваха, убиха деца. По възможно най-жестокият начин. Да убиеш бременна жена и после да отвориш корема ѝ, за да се увериш, че бебетата й също са загинали – това е нечовешко“, каза пред bTV Йосеф Леви Сфари, посланик на държавата Израел в България.


„Това е лицето на злото, на терора. Полагаме усилия да върнем у дома всички заложници. Сред тях има много деца, семейства. Дори възрастна жена в инвалидна количка, която е преживява Холокоста.  Трябва да отвърнем на удара, да унищожим напълно възможността на „Хамас“ да заплашват нашето общество. Изправени сме пред радикализъм основан на религиозни вярвания“, посочи посланикът.

„Терористична организация като „Хамас“ не може да съществува без подкрепа от друга държава. Без съмнение Иран стои зад атаките. Иран е отговорен за финансирането и за оръжията. Иран е заплаха за целия свят, за стабилността и за мира. Нуждаем се от подкрепата на България и останалите държави в Европа и САЩ. Това е борба между доброто и злото. Терористите използват цивилните като жив щит. Оръжията и боеприпасите им са скрити в училища, болници, джамии. Ние не избиваме невинни хора. Полагаме всички усилия да защитим палестинците. В същото време трябва да а защитим нашите граждани“, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 6 месеца

"Посланикът на Израел у нас: Това е джихад" - не, това е системен геноцид над палестинското население от терористичнтите антисемитски хазарски орди на Израел. Палестинците са и истинското семитско местно население, наследници на юдейските племена,

55

Анонимен

преди 6 месеца

Израел си го мразете, но не го мислете. Има си народ сплотен, армия, ценности, история.... Нас вижте - "на народ, а м-ша!"

54

Анонимен

преди 6 месеца

Като гледам про-ислямистите във форума, що не се отвори коридор от газа към София?... Солидарност и прочее. Ама българина от три десетилетия е само на позиция против и никому за нищо не се застъпва. Заслужава си и лидерите и съдбата.

fallback