Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Косово и Сърбия реално не постигнаха споразумение, заради идеите на Албин Курти. Това обяви върховният европейски дипломат Жозеп Борел, съобщи EuObserver.

Срещата между Александър Вучич и косовския премиер се състоя през вчерашния ден с европейско посредничество. Сръбският държавен глава обяви, че до споразумение не се е стигнало, заради отказа на компромиси от косовския премиер.

Oще по темата
"Нямаше вариант за преодоляване на различията. Курти не е готов да продължи реализирането на асоциация на сръбските общини", обяви Борел.

Реално това ще даде повече автономия на сръбските общини в страната. Косовският премиер продължава да настоява, че решението няма основание.

Настоял е, че първо неговата страна трябва да получи признание. Курти настоява, че ЕС е приел изцяло сръбската позиция.

Двустранна договорка е нужна, за да продължат страните европейските преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Парадокс

преди 7 месеца

Сърбия не признава Косово, но иска Косово да прави отстъпки....и да сключва правно задължаващия споразумения. Но като не признава Косово,Сърбия винаги може да каже,че няма да изпълни своята част от спора,защото е разговаряла с непризнат правен субект. Косово не е сръбско.

12

Анонимен

преди 7 месеца

Жозеп Борил е некомпетентен политик, още по-малко, може да реши спора между Сърбия и Косово. Социалист, русофил, който не познава историята на Балканите, какъвто е Борел, неможе да посредничи при спорове между балканските държави, между самите тях, както и с Русия, която иска хегемония над Балканския регион.

11

Александър

преди 7 месеца

Как така непризнато Косово? Алоу, ДПС, спите ли ве? Я си изкомандвайте електората от па рламента и Правителството!

fallback