Снимка: БГНЕС
fallback

Българският посланик във Великобритания Марин Райков е получил официално потвърждение от британските власти, че тримата арестувани българи по подозрения в шпионаж в полза на Русия са в затвора.

При акция на на британската полиция през февруари бяха арестувани общо пет души, като за двама от тях със сигурност се знаеше, че са пуснати под гаранция.

Oще по темата
Имаше известна неяснота обаче дали българите Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова все още са в затвора.

Ето какво заяви за БНР посланик Марин Райков:

"Както ви е известно преди 48 часа в резултат на голямото обществено, бих казал любопитство, отправих формално запитване към британските власти къде точно се намират съответните трима български граждани, за да бъдем сигурни, че информацията, с която разполагаме, че те са задържани, е вярна. Мога да кажа, че днес получих в съответния вид официален отговор на своето запитване. Да, действително, тримата български граждани са в момента в затвор или затвори, по-точно. И ние разполагаме с необходимите подробности, включително техните затворнически номера и всичко необходимо, което ни интересува“.

Посланик Райков допълни, че не може да сподели за медиите кои точно са тези затвори, предвид характера на воденото разследване.

По-рано през деня редица британски медии продължиха да пишат по темата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 8 месеца

И как ще реагира българското посолство при защитата на интересите на български граждани. Все пак са невинни до доказване на противното.

29

Анонимен

преди 8 месеца

В България русофилите полочават огромни пари от кремъл и държат като удавници.

28

Анонимен

преди 8 месеца

Мислеха си че е като в България, щом шпионираш за Русия никой не те безпокои даже ти помагат службите ама се оказа че британските служби не са като българските.

fallback