Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Български работник загина при трудов инцидент в Ацано Дечимо, който се намира до италианския град Порденоне. Мъжът паднал от покрива на сграда, който поправял. Тя била повредена при последните разрушителни порои в Северна Италия.

Българинът Васил М. работел от дълги години за фирма във Виченца, но бил изпратен за работата по покрива в Ацано и това бил първият му работен ден там. Само ден преди трагедията мъжът отпразнувал 60-годишния си юбилей със семейството си.

Според изданието „Порденоне тудей” инцидентът е станал в 16 часа следобед на 31 юли. Тогава работникът вървял по покрива, но една от плочите поддала и той паднал. Работниците от фирмата “Идеа кампионари”, за която българинът трябвало да извърши ремонта, извикали веднага „Бърза помощ”. Медиците се опитали да го съживят, но напразно, предаде кореспондентът на „24 часа“.

Според статистиките в Италия през 2023 г.се наблюдава тенденция на намаляване с 25% на броя на инцидентите по време на работа в сравнение с миналата година. В същото време обаче е регистрирано увеличение в броя на смъртните случаи при трудови инциденти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

пореден анонимен

преди 9 месеца

Гледам пак се изказват маса капацитети в коментарите, но разбираемо - това ви е единствената радост в живота, толкова ви е и капацитета! Познавах човека лично. 60 навърши няколко дни по-рано. По-чист българин е от всички, които коментират тук, взети заедно. Пиянството е последното, в което можете да го обвините. Изключително честен, добронамерен и чист човек, готов да подаде ръка на всеки! На вашата съвест ще тежи всичката ***, която сте излели тука!

13

грамотност моя

преди 9 месеца

обикновено 16ч. е след обед но в Италия явно има и 16ч. преди обед :)

12

митко палаузов 12г

преди 9 месеца

дрогаре тоя е индиец с бг лична карта ясно ви е нали

fallback