Снимка: БГНЕС
fallback

Сара Бакс Хортън от Оксфордския университет, която е пра-правнучка на лондонски полицай, успя да идентифицира известния маниак убиец от 19-ти век Джак Изкормвача, пише британското издание Telegraph.

Случаят "Джак Изкормвача" остава едно от най-известните неразкрити престъпления в британската история. Сериен маниак действа в Лондон в края на 1880-те. Жертвите му са били просяци и проститутки.

„За първи път в историята Джак Изкормвача може да бъде идентифициран като Хаям Хайъмс по отличителни физически характеристики“, каза Хортън пред Telegraph.

Тя анализира медицински досиета от края на 19-ти век, които показват, че физическите характеристики на Хайъмс съвпадат със свидетелствата на жертвите на Изкормвача, които говорят за странната му тътреща се походка и скованата лява ръка, да не говорим за съвпаденията във височината, физиката и възрастта. Освен това мъжът живеел точно в района, където са извършвани убийствата, и по силата на професията си умеел добре да борави с нож.

Изследователката обърна внимание и на психическото състояние на Хайъмс, който страдал от епилепсия, параноя и алкохолизъм, поради което често нападал собствената си жена.

„Той е бил особено жесток след тежки епилептични припадъци, което обяснява честотата на убийствата“, отбелязва Хортън.

Тя добави, че досега не е имало пълно разследване на случая Изкормвача, тъй като медицинските досиета на анализираните от нея пациенти са били поверителни до 2013 и 2015 г. Хайъмс се е появявал в списък от около стотина заподозрени, но след това е бил изключен оттам, защото е бил „погрешно идентифициран“, обясни изследователката./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Стария хъш

преди 10 месеца

Преди 35 години имаше сериен убиец в америка.Естествено психо поляк но го гепиха.интересното ми беше че попада в ръцете на полицията и успешно минаваше на полграф теста дали лъже неколко пъти.демек машината работи само за нормални хора дали лъжат или не.но за психопати не требва да се верва на тая машина.

35

канибал

преди 10 месеца

ако не е аристократ те па на

34

Аз

преди 10 месеца

Наистина ли някой получава заплата, за да търси психопат умрял преди 150 години?! Няма ли живи престъпници за намиране там? Странно.

fallback