Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Италианците бяха потресени от две убийства на жени. На 1 юни след неколкодневно издирване в Сенаго в района на Милано бе открито тялото на 29-годишната бременна в седмия месец Джулия Трамонтано. Тя бе обявена за изчезнала след сигнал от годеника й, 30-годишния Алесандро Импанятиело на 27 май. На 1 юни трупът й бе открит именно, след като годеникът на Джулия призна, че той я е убил в дома им с няколко удара с нож, после се опитал на два пъти за изгори тялото й, след което го укривал в багажника на колата си и накрая го захвърлил навън.

Преди да излезе наяве тази зловеща истина, мъжът твърдеше, че той и Джулия са имали спор, след като Джулия разбрала за негова изневяра с негова колежка. След спора бременната жена напуснала дома си, по думите на годеника й. Една от версиите беше, че може би тя се е насочила към дома на родителите си в района на Неапол. Годеникът й демонстративно отправяше молби тя да се върне при него, изпращаше й съобщения, в които я умоляваше да не допуска детето им да се роди в разбито семейство.

Постепенно обаче във версията за изчезването на Джулия, тиражирана от годеника й, се появиха пукнатини, навели на мисълта разследващите, че той може да е убил младата жена. Накрая до зловещата развръзка полицията стигна благодарение на "другата жена" в живота на Алесандро, с която в деня на изчезването си Джулия се е срещнала. По време на тази среща в заведение двете жени установили, че Алесандро ги е мамел месеци наред, а любовницата разказала, че е била бременна от него, но решила да прекрати бременността. Алесандро я лъжел, че бил скъсал с Джулия и дори й представил фалшив ДНК тест, според който детето, което Джулия очаквала, не било от него. По време на срещата между двете жени се установил климат на солидарност, колкото и странно да звучи това. После Джулия се прибрала у дома, за да сложи край на връзката си Алесандро и тогава се разиграла драмата. А любовницата, притеснена, че Алесандро може да направи нещо на Джулия, се опитала да се свърже с нея, но получила от нея само странни есемеси, които я навели на мисълта, че не тя ги изпраща и че нещо с нея не е наред. Тогава тя се свързала със сестрата на Джулия и двете се обърнали към полицията и така се стигнало до зловещата истина.

Сега годеникът на Джулия е обвинен в убийство, но не непредумишлено, както и в прекъсване на бременност без съгласието на бременната жена. Много италианци настояват той да бъде съден за предумишлено убийство на Джулия, както и за убийство на нероденото й бебе, което тя планирала да нарече Тиаго.

Медиите публикуваха и доста разкрития за живота на Алесандро, който в миналото имал друга връзка, от която му се родило дете, но която приключила пак заради лъжи и изневери. С Джулия, която работела в сферата на недвижимите имоти, той бил от няколко години, но отношенията им били белязани от възходи и падения още от 2021 г. Близките на Джулия знаели за това. А още през януари младата жена започнала да подозира годеника си в изневери и дори планирала да направи аборт. После решила да даде втори шанс на връзката им, въпреки че близките я увещавали да не го прави и така се стигнало до убийството й.

Семейството на Джулия сега е съсипано, а майката на Алесандро нарече пред медиите сина си чудовище и поиска прошка от близките на убитата млада жена. Самият Алесандро започна да говори в ареста за самоубийство, за да изкупи вината си. После пък каза, че е убил Джулия, защото тя не искала да живее повече заради страданието, което той й причинил. Но близки и колеги на мъжа го обрисуваха като нарцистичен, егоцентричен, изпечен лъжец, склонен на системни изневери.

В памет на Джулия на 7 юни в Неапол на площад "Плебишито" ще има голяма демонстрация. Подобна проява е планирана в същия ден в Сант'Антимо в района на Неапол, където е израснала Джулия и където живеят близките й. Двете демонстрации ще бъдат срещу насилието над жени и в памет на всички убити от половинките си жени в Италия.

Засега без отговор остават въпросите дали тази трагедия можеше да бъде избегната, дали близките на младата жена е трябвало да бъдат по-настоятелни и да я накарат да прекрати пагубната за нея връзка. В дебатите се намесиха и знаменитости. Сред тях бе и първата съпруга на Ерос Рамацоти - Мишел Хунцикер, която заяви, че жените никога не трябва да се съгласяват на последна среща с мъж, който ги е тормозил.

Същия ден, в който бе намерено тялото на Джулия Трамонтано, в Рим полицайката Пиерпаола Романо от контингента, охраняващ Камарата на депутатите, беше застреляна от колегата си Масимилиано Карпинети. Двамата са работили заедно от 2018 г. Пиерпаола, която е била на 58 години, била съпруга на високопоставен полицай. Синът й, който е на 22 години, също е полицай. Тя е имала връзка с 48-годишния си убиец. Отскоро обаче разбрала, че е болна от рак и решила да се сближи отново със съпруга си. Жената е била застреляна от упор пред блока си в деня, в който отивала за първи цикъл на химиотерапия. Убиецът избягал с колата си, но след няколко пресечки спрял и се застрелял. Убийството и самоубийството са били извършени със служебния пистолет на Масимилиано, който той нямал право да изнася извън работното си място.

Ден след тези две убийства, само в Милано полицията на два пъти се намеси, за да предотврати насилие срещу жени. В единия случай мъж излял запалителна течност пред дома на жена, която прекратила връзката си с него преди два месеца, а после я засипал със заплашителни съобщения, заради което бе арестуван. Във втория случай мъж бе задържан, докато се опитвал да удуши съпругата си с дръжката на чантата й пред очите на трите им деца.

От началото на годината в Италия са убити при различни обстоятелства 46 жени./Габриела Големанска, БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Правда

преди 9 месеца

Чудовищно престъпление от нечестивия блудник, измамил две жени, а после за да си прикрие греховете дори убил и жена си и нероденото си дете, разбира се че трябва да бъде осъден за двойно и предумишлено убийство и то с цялата строгост на закона.

40

Анонимен

преди 10 месеца

На тия дето не им върви с жените много им се ще и останалите мъже ( на които им върви ) да се откажат сами от отношения с жени. Ама няма.

39

до Чичо

преди 10 месеца

Точно така - да не се занимаваме, казвам аз. Защото случаите в новините са само върхът на айсберга, за който разбираме всички. А на колко хора животът им минава в мъка и никой не разбира?

fallback