Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Японската автомобилна компания Toyota е продала най-много автомобили за миналата година, съобщи Блумбърг.

Статистиката е за миналата година.

Oще по темата
За периода са продадени 10.5 млн. коли.

Компанията е водеща по този показател на глобално ниво за трета поредна година. Продажбите на групата в световен мащаб са намалели с 0.1 процента.

На второ място в глобален мащаб е Volkswagen Group. Нивото на продажби е от 8.3 млн. автомобила.

От Toyota се радват на много добро търсене в Азия. Това спомага и производството.

Разработени са плановете и за тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

aa1820

преди 10 месеца

Колкото повече европееца се мисли за нещо повече, и смята азиатците за ***, толкова по-бързо ще се превърне в техен роб. Длучи се с компютрите, телефоните, автомобилите са на път. Извън Европа, всяка втора кола е японска, а китайските коли се виждат вече навсякъдени това не може да бъде спряно ограничавайки пазара и подкрепяйки собственото производство. Единствено чрез нови технологии, ниски цени и качество се получава,а европ. коли не са нито най-евтини, нито най-надеждните.

14

до 14

преди 1 година

Купи си нова Дачия за да разбереш каква е разликата между "автомобил" и автомобил. Иначе с двете ръце за Шкода, европейците трябва да подкрепяме европейското производство ако не искаме да се превърнем в роби на азиатските при-мати.

13

Анонимен

преди 1 година

С авенсис сме вече 13 години. Купихме я нова. Не ни се е налагал ремонт никога. Следващата пак ще е такава, е, не авенсис, вече не се произвежда, но твърдо тойота. И пак - нова.

fallback