Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Въвеждането на промените в конституцията на Северна Македония е важно за запазване на инерцията в преговорите на страната с ЕС. Това обяви европейският посланик в Северна Македония Дейвид Гиър, съобщи Нова Македония.

Добави, че това е решение, което зависи единствено от македонските граждани. Очаква се българите в страната да бъдат вкарани в нейния основен закон.

"Мисля, че страната трябва да се съсредоточи върху реформите. Напредъкът към ЕС зависи от македонските граждани", коментира Гиър.

Oще по темата

Припомни, че през следващата година в страната предстоят избори. Призова времето до тогава да се използва за въвеждането на реални промени.

Добави, че тази година ще е решаваща за Западните Балкани и ЕС. Основното условие продължава да е върховенството на закона.

Важното е, че македонското правителство е започнало с реформите, които трябва да бъдат реализирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Внимателно

преди 1 година

Лично бях изненадан при посещения в МАкедония от перфектен Български на който говорих с *** по улиците на Скопие. Тези деца родени в Вардарска Македония не бяха ходили още на училища.важен директор с който работихме сподели.. НИЕ СМЕ МНОГО патили.. МНого зверски убити след 1903 = 1913 . Затова първия в семейството го кръщаваме Иванов, Втория - Ивановски,тртия син Иванович поне един да оцелее и да гледа бащиното лозе.

8

Внимателно

преди 1 година

В Охридска МАкедония окупирана от Сърбия 1913 - 1918 година се провежда същия вид окупация както срещу Косово. Блокирана е раждаемоста на Българките .. Другите - малцинствени групи се стимулират да раждат ударно по седем осем деца..Сегашния МАкедонски ДИАЛЕКТ е създаден специално. Задължителното образование е принудили потомците на всички групи вкл българските да ползват предимно този език.Подобна промяна се засича в езика на други българи попаднали в Сърбия след 1879 година вижте Нишка област

7

муспи

преди 1 година

България и Албания искат да си имат обща граница.

fallback