Снимка: БГНЕС/EPA

Филмовата индустрия на Индия е изправена пред голямо предизвикателство, съобщи АФП.

Боливуд произвежда по 1600 филма годишно, като е световен рекордьор. Сега обаче интересът към киносалоните намалява, дори и в големия център Мумбай.

Собствениците на киносалони признават, че ситуацията е много трудна, като много зрители вече не възприемат добре този тип филми.

Още по темата
Големи актьори като Акшай Кумар и Аамир Хан вече не са достатъчни, за да дойде публиката да гледа техните филми.

През миналата година Боливуд е пуснал петдесет филма на екран, като само една пета от тях са успели да постигнат планираните приходи. Интересното е, че индустрията в южната част на страната, известна като Толивуд, се справя доста добре.

До сега големите филми се правеха на хинди, но няколко продукции на езика телугу успяха да се изкачат на върха по приходи. Смята, че те успяват да предложат големи зрелища с песни и танци, които са значително по-достъпни за зрителите.

Някои смятат, че индустрията в Мумбай е станала прекалено елитарна, докато в другите части на страната разглеждат успехите на обикновените хора, а освен това много филми вече се преместват в големите платформи за гледане на филми, които правят забавлението достъпно за дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase