Снимка: БГНЕС
fallback

В Лондон се образува опашка с дължина над 3,5 километра от желаещи да посетят Уестминстър хол в парламентарния комплекс, където е изложен за поклонение ковчегът на покойната кралица Елизабет Втора, предаде БНР. Залата ще бъде отворена 24 часа през следващите четири дни.

Oще по темата
Първите опечалени вече бяха чакали с дни, когато снощи залата Уестминстър отвори врати за публичното поклонение. Ковчегът пристигна в залата с тържествена процесия от Бъкингамския дворец.

Той ще остане там до понеделник сутринта – денят на държавното погребение в Уестминстърското абатство, като се очаква стотици хиляди да кажат последно сбогом на монарха.

От лондонската транспортна служба обявиха, че през нощта са пуснати ограничен брой влакове от и за Лондон, така че да се помогне на хората да се приберат по домовете си.

Междувременно в британската столица се затягат мерките за сигурност преди държавното погребение. Дългите опашки са първостепенна загриженост на силите за сигурност, тъй като се смятат за най-лесно уязвими цели за терористични нападения. Затова от полицията призовават хората да бъдат бдителни и да докладват, ако видят нещо подозрително. От вторник вечерта в Лондон са разположени допълнително 1500 войници.

Военен хеликоптер Wildcat периодично извършва полети над Уестминстър. Въоръжени полицаи са забелязани по покривите на парламентарния комплекс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Нов

преди 1 година

Промити мозъци

13

Анонимен

преди 1 година

Мислех , че сме най-тъпия народ , но англичаните са още по-***.

12

Митко

преди 1 година

Километри опашки? Тва се едно Ленин ли Сталин е умрял...същата работа.

fallback