Снимка: БГНЕС

От Белия дом заявиха, че "техните мисли" са с британското кралско семейство след кончината на кралица Елизабет Втора, както и с целия британски народ, заяви говорителката на американското президентство Карин Жан-Пиер, цитирана от Франс прес.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш на свои ред каза, че се е възхищавал на британската кралица за "нейната добрина, достойнство и отдаденост, както и успокояващото ѝ присъствие по време на десетилетия на големи световни промени".

Още по темата

Френският президент Еманюел Макрон посочи, че "Нейно величество кралица Елизабет Втора въплъщаваше непрекъснатостта и единството на британския народ повече от 70 години. Ще я помня като голям приятел на Франция, кралица, която покори сърцата на всички и ще остане завинаги в историята на своята страна и този век."

Украинският президент Володимир Зеленски изказа съболезнования на Великобритания за "непрежалимата загуба", съобщи Ройтерс. (БТА)

Коментари Напиши коментар

10

Глух Пор

преди 4 месеца

Лицемерни думи на Макрон, послушник на Клаус Шваб. Всички знаем, че монархиите са трън в очите на световния Кабал и новия им световен ред. Няма да мирясат докато не ги разтурят. И разбира се ще почнат от UK принципа на доминото.

9

Анонимен

преди 4 месеца

Макрона я чакаше да улегне на 100 за да я вземе за булка, но уви.

8

Рептил 12

преди 4 месеца

Откъде можем да знаем че е мъртва може и да е жива и просто да си инсценирала смъртта