Снимка: Squirrel_photos от Pixabay

Разследване срещу компанията на Илон Мъск за електромобили "Тесла" (Tesla) предвижда да започне Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA), предаде Ройтерс.

Разследването е с цел да се установи обосновано ли е решението на компанията от декември 2023 година да изтегли над 2 милиона превозни средства за ремонт. Тогава Tesla обяви, че трябва да бъдат подменени автоматизираните им системи за управление или т. нар. “автопилот”.

Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ проучва пътни инциденти, свързани с автомобилите, на които са били инсталирани актуализирана версия на софтуера за компютърната система, която управлява автоматизираната система.

От Агенцията посочват още, че “Tesla е актуализирала софтуерите за управление в отговор на изразените опасения, че се застрашава безопасността.

Компанията обаче не е демонстрирала "решителност да отстрани дефект, който представлява необоснован риск за безопасността" според американския регулатор за транспортна безопасност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase