Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Великобритания планира автономните автомобили да бъдат широко употребявани в страната до три години, съобщи Гардиън.

Предстои да бъдат обявени нови закони. Правителството смята, че има голямо пространство за растеж.

Очаква, че така ще бъдат отворени нови 38 000 работни места.

Oще по темата
Планирано е отделянето на допълнителни 100 млн. паунда.

Някои от този тип средства ще могат да се движат по големите пътища на страната още от следващата година. Подготвя се законодателство, което да гарантира, че потребителите ще са максимално защитени.

"Надяваме се нашата страна да застане начело на разработването на тези иновации и се готвим да инвестираме. Опитваме се да извлечем всички позитиви от тази сфера", обяви Грант Шапс.

Планира се тези иновации да се въведат в градския транспорт и доставките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

ЗАБРАНЯВАТ СЕ ПОДОБН

преди 1 година

НЕЗАКОННО ..Автономните автомобили са ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО ВРЕДНИ ОТ НАЙ ВРЕДНИТЕ В МОМЕНТА ПРОДАВАНИ НА Британския пазар..Имат сканриащи ,лазерни ,други оръжия увреждащи хора и климата.. Вижте автомобили произведени в англия от немски комапнии с обемно зомбиращи и мутафициращи вътрешни вуреждания ..Виждат се като тъмна мъгла в купето.. Вижте автокъща в Кентърбъри до западната крепостна порта..

38

Анонимен

преди 1 година

От анонимен 38 :) до анонимен 39 : Аз хубаво си го представям. Ама въпроса е дали ти хубаво си го представяш! Приемаме че ти си собственика на транспортната фирма. Уволнил си тези 150 работника на които си плащал заплати (последвали са те и други естествено не си единствен) ,а зададе ли си въпроса:Какво ще транспортираш и за кого ? Когато безработните няма да получават финанси за да закупуват това което ти транспортираш ,тоест няма нужда и от теб. Къде е логиката ти ?!!!

37

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 37 -Ами ще си смениш работата, бе! Аман вече ...

fallback