Снимка: БГНЕС
fallback

Петима души бяха ранени при инцидент по време на репетиция за церемония за отбелязване на официалния рожден ден на британската кралицата и платинения й юбилей като монарх, предаде БНР.

При срутване на трибуна за зрители по време на репетиция за церемонията "Trooping the Colour" в Централен Лондон пострадаха петима души, двама от които са откарани в болница. От Бърза помощ не дадоха информация колко са сериозни нараняванията. Други трима получиха медицинска помощ на място. Останалите зрители бяха евакуирани от армията и полицията за проверка на съоръжението.

Парадът "Trooping the Colour" е смятан от мнозина за кулминация при отбелязването на официалния рожден ден на кралицата на втората събота от юни и в него вземат участие около 1 500 гвардейци, кралската конна артилерия и около 400 музиканти от духови оркестри.

Тази церемония датира отпреди повече от 260 години. Тази година обаче парадът ще се състои на 2 юни в началото на четирите почивни дни за отбелязване на 70 години от възкачването на Елизабет Втора на трона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

Британия е твърде изостанала. Все още е монархия. И животът на тези *** непрекъснато се следи и възхвалява, вкл. и у нас.Какво ни интересува какво ядат, къде спят, как се размножават и забавляват. Абсолютно безсмислено съществуване. Време им е да отидат на бунището.

10

До 4

преди 1 година

Уникалното е, че е най-дълго управлявалият британски владетел в историята. Скоро ще достигне второ място за най-дълго управлявал от цял свят, като на първо място е Луи 14 който е починал много по-млад, но се е възкачил на трона на 4 годишна възраст

9

ПроСоТо

преди 1 година

дъртиярептил царувал цели 70 години,но РАДОСТТА била на..НАРОДА ?!?!...Ей на това му викам "супершоу"..

fallback