Снимка: БГНЕС
fallback

Най-малко 82 525 квадратни километра от територията на Украйна е минирана, съобщи Асоциацията на сапьорите на Украйна пред ВВС.

В публикацията си във Facebook експертите предупреждават, че това са много „опасни територии“.

Към момента не е ясно каква част от минираната територия е била класифицирана като минирана още преди руската инвазия на 24 февруари.

Информацията е изчислена с помощта на геоинформационен софтуер съвместно с украинския оператор за противоминни дейности Demining Solutions, съобщиха от асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

СЛАВА НА УКРАЙНА !

преди 2 години

ТАКТИКАТА НА "ИЗГОРЕНАТА ЗЕМЯ"----ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ И ТАКТИКАТА НА УКРАИНЦИТЕ , СРЕЩУ РУСКИТЕ ЗВЕРОВЕ И АГРЕСОРИ И ДА НАПРАВЯТ УКРАЙНА , ГРОБНИЦА ЗА РУСКИТЕ ГАДОВЕ...!!!!....МИНИРАЙТЕ И РАЗРУШАВАЙТЕ ВСИЧКО , КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА ОТ РУСКИЯ АГРЕСОР ,БРАТЯ...!

22

Сървар

преди 2 години

Да така е Съветската пропаганда ни натрапи близки връзки с Руските хора а действително връзките са били с Украинския народ.още повече че Комунизма доиде от Русия съсипа и нас и Украйна/ 20 мил измряха от глад там от Сталин/и соц лагера ,И сега Руските Путинофоли разрушават къщи болници ,театри варварство е това по голямо от Немското през 2рата СВЕТ ВОЙНА

21

Найко

преди 2 години

Путин направи така че и хора обичащи руския народ да го намразят,защо не се поставим на мястото на украинците и да видим след като военната машина на Русия която вече 20 год .само се въоръжава нападне нас ,как ще реагираме .А като помисля ще видим че Украйнския народ ни е по близък от Руския 1 ,Украйна взима писменост и Християнство от нас и го дав на Русия след това .Нашите възрожденци са учили почти всички в Украйна-Одеса Харков Киев .В Украйна са избягали\не в Русия/ хиляди българи от турц

fallback